programledere


DAB sendinger - en utfordring for lokalradioene PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Kim-André Amanj   
torsdag 23. januar 2014 21:11
Rolf Pedersen

Radiomann Rolf Pedersen

Pioneeren Rolf Pedersen er grunnen til at vi i dag har et fritt media i Norge og er kjent for sine piratsendinger før han til slutt fikk oppløst NRK-monopolet i 1982. Etter frigjøringen av norsk media ventet han ikke et sekund før han etablerte Siddis Radio. Dette ble den luftige platformen som sto bak 11 år med skikkelig musikk, livlige arrangementer og interessante innlegg.

 

Denne fri tale-kjemperen elsker radio og lagte sitt eget studio på rommet sitt som han sendte sine kjente piratsendinger fra. Han ble arrestert flere ganger for lovbruddet men fikk tydelig støtte av politiet så vell som folk flest. Aldri om han hadde tenkt å gi opp drømmen sin om å bli radiomann.

 

Dette ledet han til å starte en rekke radioer i Rogaland fra 1989 til 2007 som spilte alt fra rock-'n'-roll, pop, reggae, techno og soul til hip-hop. Det var ikke før i 2009 at han igjen startet opp sitt kjære gullbarn Siddis Radio etter at tidligere lyttere nærmest tryglet om å få tilbake radioen på lufta. Igjen, etter nesten to tiår, kan sør-rogalendinger endelig høre skikkelig musikk på radioen med klassikere og hitter fra 50-tallet til dags dato med interessante innlegg.

 

Ikke nok med det, men med den revolusjonerende DAB-radioen kan alle i verden høre Siddis Radio! Enten det er med sine DAB-mottakere eller på det store internet. Dette er Rolf utrolig spent for og han gleder seg enormt til å få lydene på en DAB-frekvens. Radio Haugaland har fått konsesjon for DAB i Rogaland og har satt opp en kraftig DAB-sender på Bokn, noe som betyr at Siddis Radio kan sende 24 timer i døgnet. - "Det blir en utfordring å fylle ut hele døgnet med god musikk og interessante innslag," sier Rolf, selv om det blir deilig å kunne nå folk når det passer de og ikke minst på morningen når folk står opp og går på jobb. Akkurat når dette skjer vil bli publisert her på denne nettsiden senere så det er bare å følge med!

 

Sist oppdatert torsdag 23. januar 2014 23:25